Grundfärgerna!

täckfärger

Ibland kan det vara svårt att komma ihåg vilka grundfärgerna är. Grundfärgerna är gul, blå och röd. Men även grön kan räknas med ibland.
Eleverna ska hursomhelst ha grön, röd, blå, gul samt svart och vit i paletten när det är dags att måla med vattenfärgerna (täckfärgerna/puckfärgerna). Och så vatten och pensel såklart.

Vi visar solidaritet med en “kompis-skola”!

IMG_5340

6C bidrog med många hjärtan! Dom kom fram till att vi ska vara snälla mot våra “kompis-skolor”.

Eneglbrektsskolan tar tydlig ställning mot rasism, nazism och fascism
och visar solidaritet med Vasa Real som under veckan utsattes för nazistiskt klotter.
Skolan diskuterade dessa händelser och även situationen i Malmö.

Engelbrektsskolans elever har bland annat valt att manifestera sitt stöd genom att smycka porten på samma vis som gjordes på Vasa Real.
#engelbrektsskolan4real

Mer silutter!

IMG_5532 IMG_5531  IMG_5533 IMG_5640IMG_5530

Vi börjar med att blöta pappret med en våt pensel. Sen målar vi med vattenfärger på pappret som med tekniken “vått i vått” blandas in i varandra. När bilden torkat använder vi svart vattenfärg för att göra siluetterna!